Pepparkakstryffel
Tryffel finns i så många olika härliga smaksättningar, denna är perfekt såhär i juletid. Det tar cirka 10-15 minuter att få ihop tryffelsmeten som sedan får stelna lite i kylen innan man formar små bollar av den.
Ca 20-40 stycken (beroende på storlek)
1 dl vispgrädde
50 gram florsocker
25 gram smör
125 gram mörk blockchoklad
1 tsk kanel, malen
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk nejlikor, malda
0,5 tsk ingefära
* Koka upp grädde och florsocker i en kastrull
* Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme
* Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära
* Låt svalna och sedan halvstelna i kylen
* Forma runda tryfflar med händerna
* Om du vill kan du sedan pudra tryfflarna med kakao
* Låt stelna i kylen

Ca 20-40 stycken (beroende på storlek)
1 dl vispgrädde
50 gram florsocker
25 gram smör
125 gram mörk blockchoklad
1 tsk kanel, malen
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk nejlikor, malda
0,5 tsk ingefära
* Koka upp grädde och florsocker i en kastrull
* Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme
* Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära
* Låt svalna och sedan halvstelna i kylen
* Forma runda tryfflar med händerna
* Om du vill kan du sedan pudra tryfflarna med kakao
* Låt stelna i kylen

Kommentarer
Skrivet av: Hanna
Det låter riktigt gott!
Skrivet av: Rebecca
åå ser riktigt smarriga ut. Får vi prova!