Dagens mys - det suger

Tog mig precis en alldeles spontan timme av mys och omhändertagande av min kropp. Satte på lite avslappnande havsbrus, tände doftljus och tog mig en halvtimmes dusch och peelade hela kroppen.


Avslutade med att långsamt smörja in mig med lotion. Jag älskar att smörja in hela kroppen och allra helst benen med den väldoftande krämen. Det känns sexigt på något sätt. Och visst är det väl underbart att riktigt känna, se och nästan höra hur kroppen suger åt sig?

Favorit i repris

Massage behöver inte alls vara dyrt. Du behöver inte gå till en utbildad massör (även om det kan vara värt att göra det med jämna mellanrum) eller åka på sparesa för att få dig en härlig stunds massage. Och faktum är att massagen inte ens behöver vara komplicerad utan det kan räcka med att mjukt strykas över ryggen för att få avslappning. Turas om att massera varandra, du och din kompis eller varför inte du och din partner?

När jag masserar föredrar jag att den jag ska massera lägger sig ner på mage i exempelvis sängen och sedan sätter jag mig gränsle över personen, rumpan är en bra plats att sitta på. Börja med att stryka personen mjukt över hela ryggen för att få musklerna att slappna av lite. Ta sedan axlarna (försök att använda tummarna så lite som möjligt eftersom att dessa lätt blir ansträngda och trötta) och arbeta dig ner över ryggen. Var försiktig med att massera ryggraden för hårt. Massera nacken mjukt och försiktigt och fortsätt ut på armarna och gärna på fingrarna. Improvisera - det är så nya, sköna sätt att massera på kommer fram!

Dagens mys - 2 timmar av spa



Framplockat för lite mysigt hemmaspa; ansiktsrengöring, mask, lotion, hårinpackning och plastfolie.



Tänt ljus med doft av hav förhöjer stämningen, scrubhandskarna fram!



Känn hur huden riktigt suger åt sig all lotion, den här tiden på året behövs den som mest :)


Vips, så hade det gått två timmar istället för en. Det är jag värd. Du med.

Det är dags nu

Dags att ta hand om dig själv. Jo, du har tid. Och har du inte tid, så tar du dig tid. För du är den viktigaste personen i ditt liv. Du behöver ju trots allt inte ägna hela dagen åt att mysa och pyssla, även om det kanske skulle vara välbehövligt.

Jag tog lite sovmorgon idag och nu ska jag ägna minst en timme åt bara mig själv. Det blir långdusch, kroppsvård, ansiktsbehandling och hårinpackning. Avslutar med en god storfrukost (eller brunch blir det ju).

Uppdatering med bilder kommer.

Dagens mys - promenad

Klä dig så att du slipper frysa. Det spelar ingen roll hur du ser ut, du är vacker precis som du är. Gå ut i friska luften och rör på dig en stund. Promenera runt och  l y s s n a .  Lyssna till vad du har att säga dig själv. Du är den viktigaste personen i ditt liv, kom ihåg det!


Promenad - både uppfriskande och avslappnande.

En nyttig middag

Sallader är något man oftast ser som enbart ett tilltugg till middagen, när det lika gärna kan utgöra hela middagen. Gott, nyttigt och enkelt att göra.

Kycklingsallad



Kall, grillad kyckling
Sallad
Gurka
Tomat
Fetaost
Kryddat med citronpeppar

Dagens mys - spakväll med en vän

Internet är tillbaka till normal hastighet igen och jag tänkte skriva om spakvällen jag hade med min kusin i torsdags.

Började kvällen med att laga en god middag som vi avnjöt till en sån där förutsägbar och fånig men ack så rolig kärleksfilm. Efter det bar det av in till badrummet där vi lade ansiktsmasker och sedan fjantade oss framför spegeln med våra kameror. (Ett gott skratt förlänger livet!)


Medan maskerna fick verka satte vi oss ner och pratade om allt möjligt och efteråt dukade vi fram stora bitar kladdkaka och päroncider. Riktigt mysigt hade vi!


Svårare än så behöver det inte vara :)


RSS 2.0