2:a adventstävlingen - doftljus

1:a adventstävlingen är avslutad och det är dags att dra igång adventstävling nummer 2.

Vad tävlar ni om? Denna gång är vinsten två ljus som doftar härligt av kaffe.


Hur tävlar ni? Genom att skriva ett inlägg om tävlingen på er egen blogg där ni länkar hit till Myshörnan. Använd gärna bilden ovan i inlägget. Kommentera sedan det här inlägget så jag vet att du är med och tävlar. Genom att kommentera det här inlägget. En vinnare dras sedan och publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: När jag tänder det andra adventsljuset.

Vinnare i 1:a adventstävlingen

Vinnare i 1:a adventstävlingen blev Tindralen. Jag mailar dig strax. Stort grattis till dig och hoppas att du ska tycka om din ansiktsscrub :)


En stund till

En liten stund till har ni på er att tävla för än brinner inte mitt första adventsljus. Klicka er in här för att vara med.

Och så har ni väl inte missat att det redan ikväll kommer komma upp en ny adventstävling?

Advent = väntan

Ordet advent kommer ifrån det latinska adventus Domini som betyder Guds ankomst. Advent betyder alltså ankomst men har i folkmun kommit att betyda väntan eftersom adventstiden var den period då man skulle fasta, förbereda, ta det lugnt och samla sig inför den stundande julhelgen. Denna julfasta fick namnet advent på 1000-talet, inleds fjärde söndagen före jul och varar till och med julafton. Vi använder oss av en adventsljusstake för att räkna ner tiden, ett ljus tänds varje söndag fram till jul.



Sen har vi ju också de elektriska stakarna som lyser upp i mörkret.

Följ Sannas Myshörna med bloglovin

Nu kan du följa Myshörnan med blogglovin! Du gör det enkelt genom att klicka på ikonen längst upp i menyn här till höger. Sedan får du snabbt veta när Myshörnan uppdataras. Bra va? :)

Askungemasken

Känns ansiktet slappt och trist så finns det ett väldigt enkelt sätt att strama upp det lite. Prova den så kallade Askungemasken som du enkelt gör genom att applicera äggvita i ansiktet. Låt det verka i cirka 15 minuter och skölj sedan bort. Perfekt för exempelvis en kväll på stan eller om du bara vill känna dig lite extra fräsch.

Julstämning?

Snön smälter och i helgen är det julmarknad i Uppsala. Jag funderar på att gå, det skulle få mig att komma i ordentlig julstämning. På söndag börjar advent och jag får tända det första ljuset i staken. Glöm inte bort att vara med i tävlingen som avslutas när ljuset brinner. Till er som är med önskar jag lycka till! :)

Hur gör du för att komma i julstämning?


Tips fem för en piggare vinter

Rensa ut hemma

Detta kanske känns som något du skulle bli tröttare av men effekten av att rensa ut hemma blir att massor av energi frigörs. Gå igenom varenda skrymsle och vrå, stora som små utrymmen (små skrivbordslådor såväl som garderoben och källaren) och gör dig av med alla saker som är överflödiga. Överflödiga saker är trasiga saker, saker du inte använder och saker du inte tycker om. Lämna också tillbaka saker du har lånat av andra. Städa ur och låt sedan var sak få sin plats. När du vet var du har alla dina saker slipper du ju också lägga ner energi på att leta efter dem.

Nu till jul passar det dessutom väldigt bra att börja med en sådan här utrensning eftersom det ska städas och julstökas. Har du ändå svårt att hitta motivationen så läs boken jag skrev om i det här inlägget. Jag rekommenderar den varmt.

Svar

Jag fick frågan tidigare i veckan om det kommer att vara mycket jultips på Myshörnan nu i december. Jag vet inte riktigt hur mycket jultips det kommer att bli men det kommer självklart att bli en hel del sådant. Julen är enligt mig den mysigaste perioden på året och det finns så mycket man kan göra för att mysa till det ännu mer. Så håll utkik, för julen närmar sig med stormsteg!

Påminner om tävlingen

Sitter just nu hos min farmor och farfar och knyter massvis av vackra armband. Jag har fått ihop ett riktigt lager med armband nu och vet inte riktigt vad jag ska göra med alla. Några förslag?

Strax ska vi äta och sedan ska jag till jobbet, direkt efter det åker jag till min älskling för en myskväll. Sedan åker jag från honom till jobbet igen så förmodligen blir det inte något inlägg förrän imorgon kväll. Kanske att jag hinner svara på några kommentarer ikväll för det tar för lång tid att göra här. Farmor har nämligen ett gammalt hederligt modem så det tog mig minst fem minuter bara att få upp startsidan för blogg.se ;)

Passar på att påminna om den pågående tävlingen där du kan vinna en ansiktsscrub, var med och tävla du också! Sålänge får ni läsa igenom gamla inlägg samt mysa och rå om er själva. Kram på er!

En kopp kaffe

Eller en kopp te eller ett glas saft eller vad du nu vill ha. Det spelar ingen roll vad du har men att meditera över det vi stoppar i munnen hjälper till att stanna av tiden för en stund. Samtidigt förstoras upplevelsen av att dricka, sinnesupplevelserna maximeras.

Ta ett djupt andetag och sitt bekävmt. Förbered dig för det du ska göra. Lyft koppen eller glaset till munnen och låt det stanna där. Titta och lukta. Känn hur den underbara doften letar sig upp i näsan. Blunda gärna och slappna av. Ta en klunk och känn hur vätskan flödar in i munnen. Njut av känslan - visst känns det lite lyxigt? Svälj när du känner dig klar och ställ långsamt tillbaka koppen. Märker du hur stilla dina tankar har blivit?

Du gör den här meditationen så länge du själv vill, en klunk eller hela koppen. Känn hur spänningarna släpper efter en stund och kanske bäst av allt, att ditt medvetande kommer ha lättare att vara i nuet än någonstans långt borta. Njut av att vara i nuet.

Lugnet efter stormen

Såhär ser det ut hemma hos mig just nu, fast mörkret har lagt sig. (Dock är det inte mörkt inne, så nu kan jag skriva igen!)


Runt en halvmeter snö, mer på vissa ställen.


Men vem behöver bilen?


Hej mitt vinterland.

Snöoväder och strömlöshet

Ganska mysigt tycker jag ändå att det är med all denna snö. Men från klockan 15 igår har vi varit strömlösa nästan hela tiden. Imorse när jag åkte till jobbet kom den dock tillbaka så nu gör jag ett försök till att skriva lite här. Igår kväll och under dagen idag har det kommit in en massa trevliga kommentarer också som jag hoppas att jag hinner svara på innan strömmen eventuellt försvinner igen. Lamporna blinkar lite så vi får se hur länge det håller sig ;)


Ordet är ditt!

Vad vill du se mer av här på Myshörnan?

För dig med blandhy

Vilken ansiktsmask som passar dig bäst beror på vilken hudtyp du har. Den här enkelt gjorda masken passar bra för dig med blandhy.

Lugnande ansiksmask
1 äggula
½ dl mycket fint riven mandel
½ dl honung

Blanda ihop ingredienserna och applicera sedan på ansikte och hals. Låt masken verka i cirka 15 minuter, skölj av och voilá!

En meter snö

Så mycket snö vaknade jag med i grindhålet så idag kommer jag inte till jobbet. Ganska mysigt med en dags förlängning av helgen. Så länge det inte blir strömavbrott är jag nöjd. Fast det är i och för sig mysigt med en stunds gammaldags vintermörker också.

Hur mycket snö är det hemma hos dig?

1:a adventstävlingen - ansikts scrub

Som sagt, en tävling per vecka som avslutas varje advent.

Vad tävlar ni om? Första priset ut blir en ansikts scrub med oliv från Gunry.



Hur tävlar ni? Precis som i den förra tävlingen. Du skriver ett inlägg på din blogg om tävlingen där du också länkar hit till Myshörnan. När du har gjort det kommenterar du det här inlägget med mailadress och adress till din blogg så att jag vet att du är med och tävlar. En vinnare dras sedan och publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: När jag tänder det första adventsljuset.

Tävlingar på gång

En tävling per vecka som avslutas lagom till varje advent plus en lite större jultävling. Låter det spännande?

Vinnare av stresshjärtat blev

Bantarbritta. Maila ditt namn och adress till mig så att jag kan skicka det så fort som möjligt. Stort grattis till dig! :)



Redan ikväll drar jag igång en ny tävling så håll utkik ;)

Dagens mys - sovmorgon

Att sova länge för att riktigt få sova ut är underbart. Du vet när man vaknar upp och känner sig sådär skönt utvilad - en ny människa redo för dagens utmaningar. Som att ta hand om och mysa med dig själv till exempel?



(Snöstorm däremot är inte lika härligt. Varning för strömlöshet! Allra helst eftersom jag bor i skogen... I så fall publiceras vinnaren i tävlingen om stresshjärtat så fort strömmen är tillbaks.)

Påminnelse

Glöm inte bort tävlingen som avslutas imorgon (söndag) klockan 17.00.

Vinstlager till Myshörnan

Chai te, kamomill te, ansiktsscrub, scrubhandskar, doftljus och spännande saker till badet. Ja, det finns en del nu.

Dagens mys - fotbad

T r ö t t a  f ö t t e r  kan dra ner humöret på vem som helst. Fötterna är en viktig del av din kropp, de bär upp dig och tar dig precis dit du vill. Skäm bort dem ordentligt med ett varmt, härligt fotbad. Känn hur föftterna slappnar av och mjukas upp. Efteråt är det perfekt att fila bort otrevliga förhårdnader och gammal hud för att avsluta med en skön fotmassage ihop med en härligt doftande kräm.

Julpyssel

Någon mer än jag som är extremt sugen på att julpyssla och bara mysa in julen? Jag vill slå in julklappar, städa, hänga upp julgardiner, pynta, pyssla, skriva julkort, baka och laga julgodis. Gärna tillsammans med mina närmsta vänner eller familjen. Åh, vad jag längtar!

Hur förbereder du julen?

Tips fyra för en piggare höst/vinter

Var ute mycket

Vi behöver egentligen minst en halvtimmes solljus varje dag för att orka fungera som människor. Det kan ibland vara svårt i vårt gråmulna och regniga/snöiga land. Men solen visar sig faktiskt ibland även på vintern och då får man passa på att gå ut en sväng och verkligen suga åt sig all solenergi så att man orkar igenom hela den mörka hösten och vintern. Och även om det inte är sol ute så är det i alla fall ljust ute några timmar per dag, passa på att ta en promenad eller göra något annat härligt! Jag lovar att du blir en piggare människa :)

Bjud på mat

Jag skulle kunna titta på de små fåglarna hur länge som helst, de är så söta när de sitter där och äter. Matar du fåglarna eller får de äta hos grannen?


Glöm inte tävlingen!

Idag har jag varit i stan och hittat lite spännande saker till lite spännande tävlingar här på Myshörnan. Tänker dock inte tala om vad för något än, inte heller hur tävlingarna kommer att se ut. Men snart, jag lovar ;)

Påminner också om tävlingen där du kan vinna ett stresshjärta. Klicka dig in här och var med!

Tips tre för en piggare höst (vinter?)

Gör något du gillar

Är du trött, seg och orkeslös såhär i höst/vintermörkret? Du kanske känner dig irriterad över minsta lilla sak och inte alls har lust med de vanliga vardagssysslorna. Bestäm en dag som ska vara helt din egen, då du kan ägna dig enbart åt dig själv. (Jo, du har tid med det.) Fundera över vad du gillar att göra och vad du får energi av och gör detta på din dag. Gå på bio, åk på spa eller massage, vandra i naturen - gör precis det du känner för!

Snön faller ner


Idag snöar det. Mysigt eller inte?

Vinn ett stresshjärta

I det kyliga höstvädret tänkte jag värma upp er lite med en ny tävling på Myshörnan! Den blir nästan lika enkel som den förra ;)

Vad tävlar ni om? Den här gången är priset till en vinnare ett mjukt, härligt  s t r e s s h j ä r t a  som jag skrev om här.


Hur tävlar ni? Du tävlar genom att skriva ett inlägg om tävlingen på din egen blogg där du länkar hit till Myshörnan. Sedan kommenterar du det här inlägget med din mailadress samt adressen till din blogg och talar om att du är med och tävlar. Jag kommer sedan att dra en vinnare som publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: Nu på söndag (23/11) klockan 17.00.

Advent närmar sig med stormsteg...

...och julen likaså. Jag har lite spännande idéer om vad som ska hända här på Myshörnan till varje advent och även till jul. Håll utkik! :)


Mysiga, härliga jul - jag längtar efter dig!

Vetekudde från Life

Att vara stel i ryggen och nacken är inte alls skönt men tyvärr väldigt lätt hänt att man blir. Många går omkring och spänner sig utan att märka det förrän huvudvärken och de stora muskelknutarna i nacken kommer. En varm vetekudde på axlarna lindrar skönt och kan hjälpa till att lösa upp dessa knutar. Life säljer vetekuddar med avtagbara överdrag, de kostar 199 kronor styck. Värm kudden i micron i 1-3 minuter, spisen en kvart eller kyl ner den i frysen tre timmar för härlig svalka.


Vetekudde från Life, 199 kronor.

Dagens mys - skogspromenad

Så här på hösten kanske allt känns trist, grått och tråkigt. Det man är minst sugen på av allt är att gå ut, men vi blir ju faktiskt piggare av frisk luft och vad är härligare att göra för att få det än att ta en uppfriskande promenad i skogen? Klä på dig härligt mysiga kläder och ge dig ut på en tur bland stockar, stenar och träd. Andas in skogens underbara doft och andas ut all stress och alla måsten (långt ifrån alla måsten är riktiga måsten, tro mig). Varför inte slå dig ner och fundera över livet en stund? Skogen är en bra plats att samla nya krafter på och komma till insikt i.

H u r  o f t a  ä r  d u  u t e  i skog och mark?

En tidig lördagskväll

Fredagen efter jobbet spenderade jag på café med en vän och sedan åkte jag till min pojkvän. Vi hade myskväll med film och pizza och somnade inte förrän vid femtiden och gick upp vid tolv, vilket innebär att jag just nu är väldigt trött och seg. Har precis haft taco-middag med familjen och strax ska jag göra iordning ett stort glas chai latte, kura ihop mig under filten i min fåtölj och läsa lite. Det blir sängen tidigt ikväll, skönt.

Gör en Chai latte

Jag måste bara tipsa om det godaste Chai te jag någonsin druckit. Detta ekologiska te heter Sweet Chai, är av märket Yogi Tea och finns att köpa på Life-butikerna. Kostnaden för en förpackning innehållande 15 påsar är cirka 38 kronor. Låt en påse ligga och dra i kokande vatten under minst sju minuter, häll sedan i en skvätt mjölk och socker om du vill ha det. Drick och njut!


Sweet Chai - Yogi Tea

Tips två för en piggare höst

Sov tillräckligt och regelbundet

För att vi ska kunna fungare som människor är det viktigt att vi sover både regelbundet och så mycket som våra kroppar och vår hjärna behöver för att hinna vila upp sig. Hur mycket man behöver sova varierar för olika människor. Barn och ungdomar kan behöva mellan tio och tolv timmar per natt medan en vuxen är utvilad efter sex till åtta. Prova dig fram och känn efter vid vilken längd på sömnen du mår bäst, när allt kommer omkring så betyder rekommendationerna ingenting. Det är du själv som känner dig bäst.

3 suckar

Jag tyckte det var dags igen för lite enkel meditation här i Myshörnan. Den här övningen fungerar vart som helst och hjälper kroppen att släppa spänningar.

Börja med att andas in så djupt att du känner ordentligt hur magen och de nedre revbenen vidgas. Andas ut helt (som en suck). Vila nu i pausen som blir och känn efter hur magen slappnar av ännu mer. Du ska inte hålla andan, låt bara uppehållet vara så länge som det känns bra, andas sedan in igen, sucka, pausa och upprepa en gång till. Känn efter och lägg märke till att ditt nya andetag har blivit ännu djupare än det du nyss tog.

Tre eller fyra av dessa "suckar" brukar räcka för att lätta på spänningar i kroppen. Börja sedan andas med din naturliga rytm. Känn skillnaden!

Tips(ett?) för en piggare höst

Skratta

Att skratta stärker immunförsvaret, är muskelavslappnande och det minskar även stress. Så kolla på en rolig film, läs en kul bok, umgås med vänner, skratta och larva dig utan att skämmas!

Stresshjärta

Ett mjukt, härligt hjärta som både mjukar upp musklerna i händerna och ökar blodcirkulationen men framförallt är väldigt avstressande att sätta sig ner och klämma lite på.


Den bra sortens stresshjärta

Antioxidanter

Antioxidanter skyddar kroppens celler mot oxidanter. Oxidanter kan skada cellytan eller i värsta fall till och med döda cellen. Det finns studier som visar att antioxidanter i tablettform fungerar sämre än en balanserad kost så se till att äta mat som är naturligt rik på antioxidanter för att skydda din kropp.


10 exempel på mat som innehåller antioxidanter:

* Katrinplommon
* Granatäpple
* Mörk choklad
* Valnötter
* Nypon
* Blåbär
* Russin
* Jordgubbar
* Broccoli
* Kiwi


En specialmask

Den här ansiktsmasken gjord på papaya ger snabbt en mjuk hud. Papayan innehåller ett enzym som heter papain, detta enzym är mjukgörande. Det fungerar som så att papainet bryter ner ämnet kreatin som binder döda hudceller till det undre hudlagret. Det leder till att död hud och eventuell sårvävnad lossnar medan den friska och levande huden blir kvar. Papayamasken är inte lämplig för känslig eller irriterad hy och självklart inte om du är allergisk mot papaya. Eftersom att masken är kraftfull bör du inte använda den alltför ofta, någon gång ibland räcker.

Hur gör du? - Det är enkelt! Mosa fruktköttet från en omogen papaya. Det går åt cirka sex matskedar fruktmos till masken, moset lägger du sedan direkt på huden och det kan ligga kvar i upp till 20 minuter. Skölj sedan av och känn hur ny och fräsch din hy känns.


Vart är ni?

Vart har ni tagit vägen?  J a g  s a k n a r  e r .  Tittar på statistiken och ser att många har lämnat Myshörnan, det känns tomt och ensamt här. Saknar era kommentarer och att få höra vad ni tycker och tänker om det som skrivs här. Det du skriver kanske inte känns som något speciellt eller viktigt, men just din kommentar kan förändra Myshörnan till det bättre. (Även om du inte kommer med förslag eller idéer så gör din kommentar mig glad och ger mig mer motivation att skriva mysiga inlägg.)

Ska vi dra igång en ny tävling?

Dagens mys - fika på stan med en vän

I denna stressiga vardag är det lätt hänt att man ibland glömmer bort att vårda relationen med sina vänner. Ens vänner är bland det viktigaste som finns här i livet och med dem har du säkert många underbara minnen. Nu när det börjar bli kyligt ute är det riktigt mysigt att föreslå en fika på stan. Ni går till något ställe ni gillar, eller varför inte prova något nytt som ser mysigt ut? Slå er ner och rå om varandra en stund. Prata om allt ni känner för mellan himmel och jord medan ni äter och dricker något gott. Har du inte provat en chai latte så förslår jag en sådan ;)


Chai latte på Coffeehouse by George

RSS 2.0