En inblick i mitt badrumsskåp

Jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag älskar ordning och reda. Det gör en både gladare och piggare att ha det snyggt runt omkring sig. Föreställ dig att du går fram till badrumsskåpet, öppnar det och ser ett enda virrvarr av prylar på hyllorna. Vad känner du? Jämför sedan med ifall du öppnar samma skåp och möts av snyggt uppställda produkter. Känns det annorlunda?


Mitt badrumsskåp. Hur ser det ut i ditt?

Förlåt mig Myshörnan...

...ty jag har syndat. Jag har inte uppdaterat med något nytt här på en hel vecka och det var verkligen inte meningen att det skulle bli så. Tanken var att  Myshörnan när jag flyttade skulle fortsätta vara en blogg som uppdateras med åtminstonde ett nytt inlägg per dag. Jag hade ingen aning om att det skulle bli så stressigt och svårt att hinna med i vardagen som det faktiskt har varit hittills. Men det kommer att ordna upp sig, det vet jag. Måste bara få allt att flyta på, komma in i någon slags rutin.

Det som ska hinnas med är jobbet, fixa och dona här i lägenheten, religions och juridikstudier samt alla förberedelser till lektionerna med mina nya danselever. Det är många bollar i luften, men jag gillar att ha det så. Kom ihåg att ta en lugn stund nu och då bara! :)

Ett eget boende

Så. Nu har jag faktiskt flyttat in och sovit första natten i min alldeles egna lägenhet. Det känns lite konstigt och vemodigt men samtidigt väldigt spännande och roligt. Igår och idag var det fullt hus här. Först med hela familjen som hjälpte till att bära flyttkartonger och en del möbler och sedan kom några av mina vänner ifrån raggarklubben. Det blev som en inflyttningsfest redan första kvällen kan man säga, eftersom vi skulle klä ut oss, gå knut och sedan på fest i Folkets Hus. Vid fyratiden idag åkte de sista hem och nu känns det väldigt tomt här. Det blir bättre när marsvinen kommer.


Bland det första jag plockade fram idag, efter att folket hade åkt. Mys!

Det är mycket att göra nu, jag gillar ju att ha det rent och städat omkring mig. Har pysslat i köket och en del i badrummet idag så nu tänkte jag ta och inviga duschen, tända lite fler ljus och bara mysa.

Idag smäller det!

Om en timme kör vi iväg första stora flyttlasset till min nya bostad. Jag flyttar, och tror inte jag har förstått det riktigt än. Så nu ska jag se till att duscha, äta frukost och packa ut i bilar och släp. Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen, jag har haft så svårt att koncentrera mig på annat än flytten. Kommer igång i början på nästa vecka igen! :)


Dagens mys - ordning & reda

Att omge sig med saker man gillar och veta precis vart man har allt underlättar vardagen och gör att du kan lägga din energi på annat än ett ständigt sökande efter saker och ting. Jag talar efter egen erfarenhet, jag mår mycket bättre och orkar i allmänhet mer än jag gjorde innan min stora utrensning av saker jag inte använder/gillar. När jag dessutom såg till att var sak fick sin plats fick jag ju också mer tid över till att göra andra saker, eftersom jag inte längre behöver spendera en hel dag med att leta efter dom!


Just nu saknar jag min ordningssamma garderob.

Ser du målet?

Det är lätt hänt att man hakar upp sig på detaljer. Ibland är dessa detaljer stora från början, men även små detaljer kan på kort tid växa till gigantiska svarta problem eller hemska orosmoment. Låt ingenting komma i vägen för din lycka! Höj blicken, högt över hindren och se hur du kommer allt närmare ditt mål.


En del av mitt rum nu inför flytten, men jag ser det ljusa målet.

Dagens mys - tjejkväll

Eller grabbnatt eller en afton med vännerna. Det spelar ingen roll vilka som är med, det viktiga är att ni trivs tillsammans.

I fredags var jag iväg med min underbara vän Julia till min lika underbara vän Jennylee för att ha en mysig tjejkväll. Vi öppnade julklappar och firade Jennylees 20-årsdag, lite i efterskott. Det bjöds på mumsig mat, tittande på Let's Dance, god dricka, smaskiga frukter och nötter, karaoke och ett roligt sällskapsspel. Tack för en underbar kväll tjejer!


Puss på värdinnan!

Att få ta en paus från vardagens krav för att bara roa sig och slappna av tillsammans med några man tycker om betyder så otroligt mycket. Med dina vänner får du chansen att lufta alla dina tankar, och att göra det med just dem som står dig nära är nog den bästa terapin man kan få. Och de skratt ni delar gör dig inte bara glad utan är också bra för hälsan och det personliga välbefinnandet. Så se till att boka in en kväll med vännerna, like now.

Ett livstecken

Just nu lever jag i ett rum fyllt med sopsäckar, flyttkartonger och saker överallt. Jag flyttar om mindre än en vecka och har massor att göra. Samtidigt är jag fortfarande förkyld (vilket jag lär vara till i vår) och har en ständigt värkande mage (kanhända är det stress?). Mitt i allt detta ska man komma ihåg att ta hand om sig själv.

Inte heller har mitt Internet fungerat som det ska på två dagar, kanske drabbades det också av förkylning. Det verkar tack och lov ha återhämtat sig nu. Vi hörs senare idag, kram på er!


Sover du?

Trötthet är vanligt att drabbas av den här tiden på året. Säger man drabbas låter det nästan som en sjukdom, men det kanske det är också? Man blir extremt seg, orkar inte fokusera på någonting och vill bara sova fram till våren. Vinterdepression kanske?

Ett tips är att ta dig ut någon gång under de få timmar det är ljust. En promenad i kylan kanske inte känns så lockande vid första tanken, men ge den en chans! Dagsljus gör dig piggare och kylan i ansiktet får dig att vakna till. Ett extra plus i kanten är att du också får en perfekt stund att filosofera eller samla tankarna och slappna av.

Dagens mys - att glädjas över småsaker

Ibland känns det som att allt går emot en. Du kanske blir sjuk och måste ställa in något du verkligen ville göra, missar en buss och tvingas vänta på nästa eller känner dig sämst för att du inte får MVG på varenda uppgift i skolan. Det är lätt hänt att man dras ner i ett stort svart hål av onda tankar och känslor av otillräcklighet. Jag kan lova dig att letar du efter denna skit så kommer du att hitta den och må därefter. Därför är det så viktigt att, i stället för att gräva ner sig i, försöka se förbi det dåliga och hitta de där små sakerna att glädja sig över och hålla fast vid.

Det finns så mycket att glädjas över; solsken, en stund för dig själv, ett gulligt meddelande, en kopp te, fem minuters längre lunch. En sak som gjort mig glad idag var att få komma tillbaka till jobbet efter jul och nyår - jag älskar mitt jobb. Sak nummer två som gjorde mig glad var att endast behöva jobba en av dagens två timmar, jag är ju fortfarande sjuk.

Vad har varit din dags glädjeämne?

Bloggtips: 365 saker du kan göra

Ojojoj! Jag var precis inne en sväng på bloglovin och bestämde mig för att (för ovanlighetens skull) besöka den bloggen med stört antal nya prenumeranter idag. Jag finner inga ord utan säger bara: klicka er in på http://www.365saker.se/, läs och njut. Denna blogg kommer jag att följa, det kan jag lova. Det blir självklart länk i menyn här bredvid så att ni kan göra samma sak :)


Slappna av!

Gå inte omkring och spänn dig. Vadå, tänker du, det gör jag väl inte? Inte? Du sitter säkert och spänner dig just nu också, snart blir du stel i nacken och huvudvärken kommer smygandes. Tror du mig inte? Känn efter. Dra ett djupt andetag, andas ut och låt axlarna sjunka ner så långt som möjligt. Gör det igen! Fyll lungorna med luft, andas ut och känn hur musklerna i kroppen börjar slappna av. I vår stressiga vardag glömmer man lätt sig själv. Stanna upp - känn efter - slappna av.

En fråga i vintermörkret

När huvudet är tomt frågar jag er: Vad vill ni se mer av här på Myshörnan?

Dagens mys - solnedgång

Igår påminde en god vän mig om något riktigt vackert - solnedgången. Då var jag alltför sjuk för att orka ta mig ut och kolla på den, så jag kikade igenom fönstret. Men jag är den typen som blir frustrerad av att vara sjuk så jag gav mig idag ut på en riktigt långsam snigelpromenad. På väg hem ser jag den underbara solnedgången, jag stannar upp och njuter. Naturen är vacker. (Jag får ju inte världens bästa bilder med mobilen, men man tager vad man haver.)


RSS 2.0