Yoga för alla

Det finns många olika sätt att meditera och använda kroppen och själen på, yoga är ett av dem. Yogan kom till i Indien för över 2000 år sedan och beskrivs som ett sätt att befria sig från lidande och sorg. När många tänker på yoga så tänker de på fysiska övningar som kräver styrka, smidighet och balans men yoga handlar också om djupandning, meditation och avslappning.

Boken Yoga för alla av Rosamund Bell är en bra bok för dig som vill prova på yoga för att se om det är något som du skulle trivas med. Den tar upp yogans ursprung, förklarar exempelvis grundläggande meditationstekniker och ger råd om hur man hittar en bra yogalärare. I boken förklaras (med stora, pedagogiska färgbilder) över 50 olika yogapositioner och det ges också förslag på olika yogaprogram och dagliga övningar för olika behov och nivåer. Stående, sittande och liggande övningar varvas med avslappning, andning och meditation.

Låna den på nämsta bibliotek eller köp hem den - den är riktigt bra!


Yoga för alla
- Rosamund Bell

Dagens mys - under en filt

Usch vilket väder det är ute. Regn och rusk i hela landet känns det som. Kallt är det också. Är du som jag, den typen som blir lite deprimerad när vädret är så här? Man vill bara ligga kvar i sängen hela dagen och är inte sugen på att göra någonting alls. Unna dig själv en stunds mys. Kryp upp i din fåtölj eller soffa under en härligt gosig filt, mys med en bra bok eller kanske en film och något gott att tugga på. Varför inte öka myset med att tända massor av ljus och kanske ett eller annat med en underbar doft? Du blir garanterat på bättre humör! :)

Te efter behov

Te kan man ju dricka helt enkelt bara för att det är så mysigt att sitta där i lugn och ro med tända ljus och en rykande varm tekopp i knäet. Men väljer du ut rätt sorts te kan det också lindra olika problem som t.ex. magont, illamående och stress. Här kommer några exempel på vilka teer som lindrar vad.

Svullen - åkerfräkente
Magsmärtor - kamomillte
Gaser i magen - brygg te på kummin, anis och fänkål i lika stora delar, låt dra i cirka 20 minuter
Trög i magen - linfröte: 1 msk linfrö i ½ liter vatten kokas 7-10 minuter, låt dra en stund
Illamående - pepparmyntste
Stressad - citronskalste: rengör och skala tunt en citron, koka i ½ liter vatten på låg värme i 5 minuter, låt dra i 10
Ont i halsen - valfritt te med honung
Seg och ofokuserad - grönt te
Svårt att sova - kamomillte

Har du svårt att sova bör du undvika att dricka te med teein mot kvällningen. Friggs örtteer är utan teein och i hälsokostaffären finns fler teer utan detta uppiggande ämne. Svart och vitt te innehåller teein, rött är utan.

Brownies

Ska du få gäster eller vill du bara baka något för att det är så himla gott med hembakt? Brownies går både lätt och ganska fort att göra, och så känns de otroligt lyxiga att äta. Receptet på dessa brownies kommer från Sannas Kafferep av Sanna Töringe. Det står att receptet räcker till cirka 20 bitar, jag fick bara 12 igår när jag bakade. Men det kan ju bero på att jag gjorde dem både högre och bredare än normalt...

Ca 20 stycken
1 dl hasselnötskärnor
100 g smör
100 g choklad, hackad
2 ägg
2 dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

* Sätt ugnen på 175 grader
* Rosta nötterna på en plåt i ugnen i cirka 15 minuter och hacka dem sedan grovt
* Smält smör i en kastrull och rör ner chokladen i den så att det smälter ihop
* Vispa ägg och socker pösigt
* Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten
* Rör ner choklad- och smörblandningen och hälften av de rostade nötterna
* Häll smeten i en liten långpanna med bakplåtspapper i botten och häll sedan på resten av de hackade nötterna
* Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter

När det börjar dofta choklad kan du långsamt börja leta efter grytlapparna, de ska vara lite sega i mitten fortfarande. När kakan har svalnat lite skär du den i rutor av önskad storlek.


Brownies - enkelt hembakta läckerheter!

För torr hy

Som jag skrivit tidigare så passar vissa ansiktsmasker bättre än andra för just din hudtyp. Här kommer ett recept på en mask med c-vitamin som passar bra för torr hy.

Du behöver
6 jordgubbar
3 matskedar äppelvinäger
Eventuellt lite stärkelse


Mosa jordgubbarna och blanda dem med vinägern. Låt röran stå och dra i cirka en timme så att jordgubbsmoset får suga åt sig vinägern. Sila sedan bort den överflödiga vinägern och blanda i lite stärkelse om du vill ha en fastare konsistens på masken. Fruktsyrorna och c-vitaminen i jordgubbarna löser fett och pormaskar samt rengör din hy på djupet.

Fem små ljus...

...lyser just nu upp mitt rum i denna mörka höstkväll.


Hur ofta tänder du ljus hemma hos dig?

Dagens mys - en bäddad säng

När du tänker på din säng så tänker du förmodligen på den som den plats där du sover eller i alla fall förmodas sova. Hur låter du din säng se ut efter att du har sovit klart? Bäddar du den ordentligt eller är du kanske den som låter sängen vara stökig och obäddad tills du slutligen måste bädda om den för att ens kunna lägga dig där i? Se sängen som en plats där du kan krypa upp och bara mysa en stund. Sätt eller lägg dig där med en bok eller ta det bara lugnt och fundera lite. Din säng är en plats där du kan trvias även om du inte ska sova.



Här gillar jag att sitta och fundera eller läsa en bra bok.

Mask för din hy

Ja inte mask som i daggmask då, utan mask som i vilken typ av ansiktsmask som passar för just din hy? Ansiktsmasken är ju till för att göra din hy så fräsch som möjligt och bäst resultat får du då om du väljer en mask som passar just din hudtyp.

* Känslig hud - då passar en lätt gelmask
* Torr hud - använd en krämigare mask, som återfuktar
* Fet hud - då passar en lermask bäst, den tar bort de feta fläckarna
* Blandhy - använd olika typer av masker för de olika problemområdena

Fråga i affären vilken typ av mask de rekommenderar dig :)

På väg?

Att meditera skänker lugn och ro, det gör en promenad också. Båda två är nyttiga för kropp och själ. Du kanske tänker "jag har inte tid att göra båda sakerna, en sak får räcka" men faktum är att dessa två går väldigt bra att kombinera.

När du går, känn efter hur många steg du tar när du andas in och hur många du tar när du andas ut. Gör sedan ett medvetet mönster av detta och räkna stegen när du går (exempel: 1, 2, 3, 4 på inandningen, 1, 2, 3, 4, 5 på utandningen). Sedan kan du själv räkna och förändra stegmönstret som du vill under promenaden. Njut av takfastheten i meditationen och håll på så länge du själv vill.

Åsikter tack!

Ni har blivit väldigt tysta på sista tiden. Jag saknar era kommentarer. Vad tycker ni om bloggen? Är innehållet bra eller dåligt? Vad vill ni se mer av och vad vill ni se mindre av? Det är för er jag skriver Myshörnan så se till att göra era röster hörda :)

Dagens mys - en stund med dig själv

Vi lever i en stressig värld. Man ska göra än det ena än det andra. Diska, tvätta, städa, handla, hämta barn, laga mat, prestera allt mer och bli bättre på jobbet och i skolan. En dag kan det kan bli för mycket och du går in i väggen. (Jag talar av egen erfarenhet, jag har krockat in i den två gånger.) Därför är det viktigt att ta det lugnt med jämna mellanrum, helst en stund varje dag. Sätt dig ner någonstans där du trivs, andas och fundera över vem du är. Njut av att få leva ditt liv här på jorden och tänk på att det finns absolut ingen annan som är som du. Du är underbar och värd inget annat än det bästa! Kom ihåg det.

Rethosta?

Rethosta är inte kul att behöva dras med. Då finns det ett enkelt recept som jag brukar använda mig av, det hjälper. Blanda kakao, margarin, socker och en liten skvätt mjölk. Koka det till en seg och varm "deg". Ät det sedan lånsamt utan att dricka något direkt efter. När jag först provade detta tänkte jag "men socker och mjölk, det kan väl ändå inte hjälpa" men det lägger sig faktiskt som ett skydd i halsen och lindrar rethostan. Helt underbart! Perfekt för barn som inte gillar hostmedicin, när du inte har någon hemma eller du behöver lindring oftare än du får ta medicinen.


Lägg en ansiktsmask

Att lägga en ansiktsmask gör under för ditt ansikte men tänk på att "göra rätt" både innan och efter du lägger masken, för att få ett ännu bättre resultat.

Börja med att ta bort allt hår ur ansiktet så att du slipper bli störd av testar som kommer i vägen. Rengör ansiktet ordentligt och badda det torrt. Anledningen till att du ska badda ansiktet istället för att torka är för att irritera huden så lite som möjligt. Lägg sedan på ansiktsmasken över ansiktet och halsen (undvik partiet runt ögonen och läpparna). Vill du inte kladda med fingrarna så kan du använda dig av en pensel att lägga på masken med. Låt masken verka under en tid och skölj sedan noga av den.

Efter att ha lagt en ansiktsmask är porerna öppna, du bör därför använda dig av ett ansiktsvatten som du baddar ut över ansiktet med t.ex. en bit bomull. Detta får porerna att dra ihop sig. Avsluta sedan med att massera in en mjukgörande kräm i hela ansiktet och ner på halsen. Resultat - en strålande hy!

Dags för en vinnare...

...och vinnaren i Myshörnans allra första tävling är Therese som kommer att få en Spa Face Care - Mud Mask hemskickad till sig nu i veckan. (Jag hör av mig till dig via mail ikväll.)



Jag tror att både Therese och hennes ansikte kommer att bli nöjda med vinsten. Grattis! :)

Tack till er andra som deltog och som det heter; bättre lycka nästa gång...

Rensa i röran med Feng Shui

Att hitta motivering till att städa och rensa ut allt gammalt skräp man har hemma är inte alltid det lättaste. Bergen med skräp och pappershögarna växer, garderoben och byrån går snart inte längre att stänga på grund av alla gamla kläder som finns kvar trots att man inte längre använder dem. Du kanska ofta måste leta länge innan du hittar vad du söker. Så ska du inte behöva ha det! Där du bor ska du trivas.

I somras började jag att läsa en bok som heter Rensa i röran med Feng Shui och är skriven av Karen Kingston. Där i finns fakta om vad Feng Shui är för något och du får reda på vilka olika sorters röra det finns och hur mycket röran faktiskt påverkar oss. Läs den boken och jag lovar att du får motivation till att rensa ur varje liten låda, vrå, skåp och hylla där du bor!


Rensa i röran med Feng Shui
- Karen Kingston

Tävlingens sista dag

Glöm inte bort tävlingen om en Spa Face Care - Mud Mask som avslutas ikväll klockan 18.00. Kommentera tävlingsinlägget om du inte redan har gjort det och lycka till önskar jag er som är med och tävlar!

Vårdande hårinpackning

Ibland känns håret verkligen uttorkat och helt utan glans. Man drar en djup suck och blir på lite sämre humör av dessa bad-hair-days. Jag brukade alltid gnälla på mitt hår och hur risigt det såg ut så jag tänkte att jag skulle prova det där med hårinpackning - det visade sig fungera riktigt bra. Håret fick glans och började kännas mer levande, en underbar känsla!

Jag gillar den vårdande hårinpackningen från Phytum Active som Yves Rocher säljer. Den behöver bara sitta i under tre minuter för att hinna verka, men jag brukar ha kvar den en liten stund till (eftersom jag passar på att lägga ansiktsmask samtidigt) och det går bra det med.


Vårdande hårinpackning från Yves Rocher.


Hur? Tvätta håret, torka det lite med en handduk. Ta inpackning med händerna och fördela den jämnt i hela håret. Vill du så kan du linda in håret med plastfolie och sedan vira en handduk runt för att få värme som gör att inpackningen kan verka djupare. Låt sitta i en stund, skölj sedan ur.

Resultat: Ett hår fyllt med glans och nytt liv!



Håret får nytt liv och blir fyllt av glans efter en inpackning.

Dagens mys - spakväll

Ensam hemma? Eller tillsammans med någon du tycker om? Gör som jag och förvandla kvällen till en mysig hemma-spakväll.


Framplockat för spakväll.

Ta en lång skön dusch där du använder dig av peeling eller scrubhandskar (eller både och om du känner för det). Smörj in hela kroppen med lotion, klä på dig myskläder och känn att nu är det du som är i focus. Peela ansiktet och lägg en ansiktsmask, skölj av den och badda ansiktet med ett ansiktsvatten som drar ihop porerna innan du smörjer in ansiktet. Gör en hårinpackning och vira plasfolie runt håret (värmen som blir gör att inpackningen kan göra ännu bättre nytta). Starta ett fotbad och känn hur fötterna får nytt liv. Fila dem och smörj sedan in dem med en välgörande kräm. Fila naglarna på händerna och smörj in de torra nagelbanden. Ät något gott. Jag äter kladdkaka. Det finns så många saker du kan göra för att ta hand om din kropp! :)


Tända värmeljus med vackra höstlöv runt ger rätt stämning.

Underbara älskade kladdkaka

K l a d d k a k o r  finns i alla möjliga varianter. Jag har precis tagit ut en härligt doftande ur ugnen som heter Kladdkaka på minuten. Som namnet antyder är det viktigt att noga kontrollera tiden. Receptet kommer ifrån boken Sannas kafferep av Sanna Töringe. Den är otroligt god och jag vill dela med mig av receptet till er så att ni också ska få möjligheten att njuta. Det bästa av allt är att den är så enkel att göra!

8 bitar
100 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
2 ägg
florsocker att sikta över

* Sätt ugnen på 200 grader
* Smörj och bröa en låg form med löstagbar botten, 22 cm i diameter. (Är formen några centimeter större minskar man tiden med en halv minut.)
* Smält smöret
* Blanda ihop alla ingredienser till smeten och häll den i formen
* Ställ in kakan i nedre delen av ugnen i exakt 19 ½ minut
* Ta ut och låt svalna helt
* Lossa från formen, sikta över florsocker och servera kakan när den är helt kall
* Servera förslagsvis med kall vispad grädde!


Direkt från ugnen, jag hoppas den snart har svalnat.

Ljus, ljus och åter ljus

Jag älskar ljus. Jag gick igenom min ljuslåda idag och kom fram till att jag har 17 olika dofter hemma just nu - helt underbart att kunna variera efter hur man känner sig för stunden. I min låda finns doftljus, värmeljus, stearinljus, flytljus, blockljus, hjärtformade ljus, ljus i olika färger, olika ljushållare, ja man ska kunna ta fram precis det man vill ha.


Detta finns i min ljuslåda. Vad har du för ljus hemma?

Ikväll...

...blir det spa-kväll. Uppdaterar allt eftersom.

Glöm inte bort att kommentera tävlingsinlägget för chansen att vinna en Spa Face Care - Mud Mask. Tävlingen pågår till imorgon söndag klockan 18.00.

Regelbundenhet

Att ta hand om dig själv och din kropp regelbundet är en förutsättning för att må bra, det gäller alla. Om du inte redan gör det kan det kanske kännas lite krångligt att få in den regelbundenheten och därför är mitt tips att göra en dag i veckan till en ta-hand-om-dig-själv-dag. Självklart ägnar du ju inte hela dagen åt att ta hand om dig (även om du gärna kan göra det), utan bara en stund. Scrubba kroppen när du tar en ordentlig dusch, smörj in dig med lotion, lägg ansiktsmask, gör saker som får dig att må bra helt enkelt.

När jag bestämde mig för att regelbundet börja ta hand om min kropp valde jag söndagar som min ta-hand-om-mig-själv-dag. Det kändes som en bra dag eftersom man då rensade bort hela veckans smuts och började den nya veckan med att känna sig riktigt fräsch. När jag fått in regelbundenheten bestämde jag mig för att göra en till dag till ta-hand-om-mig-själv-dag, så nu pysslar jag om mig själv ordentligt var tredje eller var fjärde dag.

Ta hand om dig, det är du värd.

Dagens mys - månskenspromenad

Om du inte är den mörkrädda typen hör en månskenspromenad till de mysigare sakerna som finns att göra på kvällarna. Nu på hösten när kvällarna är som mörkast blir skillnaden verkligen stor när månen lyser och himlen är fri från moln. Klä på dig mysiga och varma kläder, gå ut och njut av månens speciella ljus!



Månen lyser över skog och mark

Några små ändringar

Allt eftersom bloggen mognar och växer gör jag också små ändringar i designen, den ska ju växa och bli ett med bloggen. Idag har jag tagit bort alla prickiga ramar runt bilderna på sidan samt att jag har skrivit nya texter till rubrikerna i menyn.  V a d  t y c k s ?


AKIS-te

Så här på hösten är det lätt hänt att man blir förkyld. Att dricka te lindrar, och te kokat på rätt kryddor ger ännu bättre resultat! Därför skriver jag nu upp här hur jag gör mitt förkylningste som jag valt att döpa till AKIS-te. AKIS kommer av de fyra ursprungliga kryddorna (Anis, Kummin, Ingefära och Salvia) jag valde att koka teet på.

Koka vatten och häll upp i en mugg. Om du inte vill sila teet när kryddorna har dragit färdigt så finns det smarta tefilter av bl.a. märket Cilia att använda sig av. De finns att köpa i vanliga mataffärer, där du hittar kaffefilter och liknande. Bäst resultat blir det sjävklart om du använder dig av färska kryddor, men jag tycker att det fungerar ganska bra med dem man kan köpa på burk också. Låt kryddorna ligga och dra i det varma vattnet i 5-10 minuter, rör sedan ner en sked honung (om du gillar det) för skön lindring i halsen.

Kryddor mot förkylning

Är du förkyld finns det kryddor som är bra att ta till för att få lindring och förhoppningsvis få känna sig lite piggare. Prova att använda dem i maten eller varför inte koka ett härligt te på dem?

Anis - slemlösande mot hosta (behöver stå och dra cirka 10 minuter i vattnet när du kokar te)
Gurkört - använd frön eller olja från frön mot irriterade slemhinnor i luftvägarna (bladen är giftiga!)
Kummin - dess eteriska oljor är slemlösande (gott att baka bröd på!)
Körvel - för förkylningar, hosta och halsont
Mynta - lindrar förkylning (mentol finns i hög koncentration i pepparmynta)
Oregano - mot hosta
Pepparrot - stödjer immunförsvaret (ät en halv tesked fördelat under dagen, förebygger förkylning)
Salvia - lindrar förkylning och hosta
Timjan - lindrar vid förkylning (drick som te eller gör ett ångbad på det för att rensa luftvägarna)
Vitlök - drick många glas vid förkylning, ett i förebyggande syfte (lägg en krossad klyfta i ett glas vatten, låt dra 1-2 timmar, sila sedan)

Glöm inte...

...att kommentera tävlingsinlägget för chansen att vinna en Spa Face Care - Mud Mask. Tävlingen pågår fram till söndag (19/10) klockan 18.00.


Mys med min pojkvän

Det har varit lite dålig uppdatering från min sida på Myshörnan sedan ett-tiden igår. Jag åkte hem till min pojkvän och sov kvar där, vi hade inte träffats på två veckor så det blev lite extra härligt och en massa mys. Åkte direkt till jobbet därifrån och när jag kom hem tog jag en trevlig ridtur i skogen med min granne. Det var också ett tag sedan så nu känner jag mig riktigt glad i själen. Jag älskar dessa underbara djur!

Något som gjorde denna dagen ännu bättre var att när jag kom hem, logga in på Myshörnan och mötas av flera fina kommentarer av er läsare. Det gör mig glad :)


Friggs örtte

Är du som jag och älskar te? En rykande kopp te är härligt på morgonen, till fikat, på kvällen - ja, när som helst egentligen. Jag gillar örtteerna från Friggs för deras goda smaker och för att de inte innehåller något koffein, vilket ju är bra om du vill njuta av en kopp strax innan sängdags. Min personliga favorit är pepparmynta, men de har flera andra smaker att erbjuda.

Såhär skriver Friggs om te på sin hemsida: "Te är en dryck som har många betydelser. God smak, harmoni, välmående, mys, trend, lugn och ro." Jag kan inte annat än instämma, det stämmer så väl in på deras teer.


Vilket te är din favorit?

Tävlingsdags!

Dag nummer sex på Myshörnan idag och vet ni vad? Efter att jag somnat igår besökte dagens 15:e besökare bloggen. Ni vet ju vad det innebär -  t ä v l i n g !

Vad tävlar ni om? En vinnare får Spa Face Care - Mud Mask från Åhléns. Jag skrev om ansiktsmasken här igår.


Hur tävlar ni? Det ska vara enkelt! Alla som vill vara med och tävla kommenterar det här inlägget en gång, glöm inte att skriva mailadress så att jag kan kontakta er. Länka gärna till Myshörnan/tävlingen på eran egen blogg. När tävlingen avslutas lägger jag era mailadresser i en låda och låter oberoende person (mamma) dra en vinnare som sedan publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: Nu på söndag (19/10) klockan 18.00.

Värmeljus

Hösten breder ut sig med stormsteg över Sverige och med den följer mörkret. Lys upp de mörka höstkvällarna med värmeljusen 100 x GLIMMA från IKEA. 100 värmeljus för endast 19 kronor betyder att du kan tända många ljus samtidigt och sprida ut runt omkring dig. På kvällarna när jag sitter på mitt rum och läser eller funderar gillar jag att släcka alla lampor men tända mängder av värmeljus. Det skänker lugn och doften av ljusen är härlig.

Ljusen brinner i cirka fyra timmar. För din och ditt hems skull: glöm inte bort att släcka ljusen om du går ifrån dem!


100 x GLIMMA. Värmeljus i 100-pack från IKEA.

Över tio

Jag tänkte att jag skulle hålla mig till lite senare ikväll men ivern tog över så jag skriver nu. Det är nämligen så att när jag kom hem från jobbet idag och tog fram bloggen så möttes jag av den glada överraskningen att ni har fått upp besöksantalet här på Myshörnan till över tiosträcket! Idag avslöjas alltså priset i tävlingen jag drar igång snart.

Vad blir priset? Åhléns säljer ansiktsmasker med lera (Spa Face Care - Mud Mask) och denna är djuprengörande samt balanserar och stärker huden. Jag har själv provat den och tycker den är underbar. Jag vill att ni också ska få prova den så därför blir en tub 'Spa Face Care - Mud Mask' priset i Myshörnans första tävling!


Se nu till att berätta för flera vänner om Myshörnan och tävlingen, 15 personer som sagt så får ni tävla ;)

Magstark och Jennylee bloggtipsar!

Myshörnan fick ett uppskattande blogginlägg idag av en tjej som i bloggvärlden kallas Magstark. Sådant värmer och gör mig glad. Gör ett besök på hennes blogg, det är den värd!



Även min vän Jennylee tipsade idag om Myshörnan på sin blogg samt om den kommande tävlingen. Tack för det! Även hennes blogg är värd att besökas.


10 djupa andetag

A n d a s  d u ?  Ja, det klart du gör men jag menar andas du på riktigt? Lungvolymen hos en kvinna ligger normalt på cirka 4,2 liter och hos män på runt 6,0. Tänk vad mycket luft du egentligen kan fylla dina lungor med om du bara vill!

Lägg dig på rygg, blunda och slappna av. Låt ingen eller inget få störa dig under den här stunden (världen överlever utan att kunna kontakta dig under fem minuter - jag lovar). Känn hur din andning blir allt lugnare och ta sedan långsamt ett riktigt djupt andetag. Fyll lungorna och magen med luft och håll den kvar en liten stund. Andas sedan ut lika långsamt som du andades in. Håll kvar utandningen och andas sedan långsamt in på nytt. 10 djupa andetag och efteråt känner du dig lugn och avslappnad.


Nära nu!

Igår var Myshörnan två besökare ifrån att jag skulle tala om för er vad ni kommer få tävla om. Två besökare ifrån! Så se nu till att tala om för dina vänner att det blir tävling här, om just dom besöker den också vill säga. Och tänk ifall alla ni åtta som besökte Myshörnan igår fick en vän i var att göra samma sak - då skulle jag dra igång tävlingen för er ;)

Snabbgenomgång för nya besökare:
10 besökare på en dag så talar jag om vad ni kommer att tävla om
15 besökare på en dag så drar jag igång tävlingen och ger er tävlingsreglerna

Dagens mys - massage

Massage behöver inte alls vara dyrt. Du behöver inte gå till en utbildad massör (även om det kan vara värt att göra det med jämna mellanrum) eller åka på sparesa för att få dig en härlig stunds massage. Och faktum är att massagen inte ens behöver vara komplicerad utan det kan räcka med att mjukt strykas över ryggen för att få avslappning. Turas om att massera varandra, du och din kompis eller varför inte du och din partner?

När jag masserar föredrar jag att den jag ska massera lägger sig ner på mage i exempelvis sängen och sedan sätter jag mig gränsle över personen, rumpan är en bra plats att sitta på. Börja med att stryka personen mjukt över hela ryggen för att få musklerna att slappna av lite. Ta sedan axlarna (försök att använda tummarna så lite som möjligt eftersom att dessa lätt blir ansträngda och trötta) och arbeta dig ner över ryggen. Var försiktig med att massera ryggraden för hårt. Massera nacken mjukt och försiktigt och fortsätt ut på armarna och gärna på fingrarna. Improvisera - det är så nya, sköna sätt att massera på kommer fram!

Problem med långa naglar?

Är du tjej och har problem med att fila ner långa naglar? Mina naglar växer väldigt fort och det kan bli både jobbigt att fila ner dom mycket samt att det är svårt att få till en bra form på dem när man måste fila så mycket.

Mitt tips är då att du sätter dig med nagelsax, fil(ar) och en blyertspenna. Blyerts är smartast och om du inte redan har gjort det, förstår du snart varför. Rita på naglarna hur du vill att de ska vara formade (blyerts är alltså smartast eftersom det är lätt att bara gnugga bort ifall det blev fel). För att slippa fila allt för mycket så klipper du sedan till längden och filar sedan endast formen på nageln.

Varför? Det går snabbare än att endast fila alla naglar.

Resultat: Jämna, fint formade naglar. Och  v e m  v i l l  i n t e  h a  d e t ?


Mina rosa naglar med rosor

Tell your friends

Bloggen har hittills haft sex besökare idag. Blir det fyra besökare till så talar jag om vad ni ska få tävla om. Så se till att era vänner, familj, grannar, jobbarkompisar (vad vet jag) får reda på att denna blogg har skapats just för att göra vardagen mysigare för er!

Tävling?

Nu har Myshörnan funnits i strax över två dygn och jag har planer på att lägga upp en tävling. Vinsten (eller eventuellt vinsterna) är hemligt än så länge. Under Myshörnans första dag hade den fyra besökare och under den andra hade den åtta, så idag hade jag hoppats på 16. (Fördubbling varje dag vore inte så dumt va? Haha.) Dock var det åtta idag också.

Därför; när antalet besökare har kommit över 10 per dygn avslöjar jag vad ni kan vinna och när det är över 15 får ni veta hur ni ska gå tillväga för att vinna.

Nu är det upp till er att sprida bloggen vidare till era vänner och bekanta, så att ni får tävla lite snart!

Dagens mys - långdusch

Vatten ska man spara på. Har man egen brunn kan den sina eller har man kommunalt kan det bli dyrt. Men ibland kan man unna sig lyx i form av en långdusch. Jag gillar att göra det i alla fall en gång i veckan. Se till att vattnet har den temperatur du föredrar, kliv in och tillåt dig själv att vara kvar där inne precis så länge du själv känner för. Och gör det du känner för. Schampo, balsam, duschkräm, sådant använder du dig säkert av varje gång du duschar. Varför inte använda dig av någon trevlig bodyscrub eller scrubhandskar? Ja, även du som är kille. Och du, sjung precis så mycket du vill!

H u r  o f t a  u n n a r  d u  d i g  e n  l å n g d u s c h ?


Scrubhandskar

Känner du ibland att din hud känns smutsig trots att du precis har klivit ur duschen eller får du ofta sådana där små "skinn-/smutskorvar" när du torkar dig med handuken på exempelvis benen eller armarna? Ett tips är då att köpa att par scrubhandskar hos t.ex. Åhléns eller H&M. De finns i många olika färger för att du ska kunna välja ett par som passar just dig. Ta med dem in i duschen, ta på dig dom, häll på duschkräm och gnugga över hela kroppen. Använd dom en till två gånger i veckan eller när du själv känner att du behöver.

Varför? För att det är väldigt skönt, det känns som massage.

Resultat: En fräschare och snyggare hy! Det är du värd.



Scrubhandskar från Åhléns. 25 kr (har jag för mig...)

Kaffe med grädde och choklad

Nu på kvällen (eller egentligen när som helst på dygnet) kan det vara gott med kaffe, gärna med det där lilla extra. Så här gillar jag att dricka mitt kaffe.  H u r  v i l l  d u  h a  d i t t ?

* Nybryggt kaffe, det blir vackrast i glas
* Skakad grädde smaksatt med vaniljsocker, fylls på upp till kanten av glaset
* Strö lite oboypulver eller hackad choklad över, det du föredrar helt enkelt


Kaffe med grädde och choklad

Dagens mys - vinden

Klä på dig så att du slipper frysa. Det spelar ingen roll hur du ser ut, du är ändå vacker precis som du är. Gå ut. Promenera runt eller leta upp en mysig plats att sätta dig på.  L y s s n a .  Du känner hur vinden blåser men hör du hur den låter? Blunda, andas och känn att du lever.

Bloggens design

Jag hade visst lite väl bråttom när jag lade upp länkarna till min egen och Jennylees bloggar igår. Nu är det åtgärdat och jag har börjat jobba med bloggens design. Min tanke är att jag ska göra den själv och hittills har det gått bra. Har precis lagt upp en  n y  h e a d e r  och tänker se till att ändra färgschemat till ett lugnare innan kvällen.

V a d  t y c k e r  d u ?

Sannas myshörna

Hej! Kul att du har hittat hit.

Tankarna på den här bloggen väcktes den 27:e september klockan 22.05 i samband med att jag skrev det här inlägget på min blogg:



"Spakväll med mamma


Här sitter jag alldeles nyduschad i mysbyxor och med handduk på huvudet (och med den där grå mysiga topen jag fick av min pojkvän för nästan ett år sedan). Jag väntar på att mamma ska komma ut ur duschen så att vi kan påbörja vår spakväll. Ska bli riktigt mysigt, det var länge sedan vi gjorde något sådant här tillsammans.

Spakvällen består av:

* Dusch med kroppspeeling och scrubhandskar
* Ordentligt med lotion
* Hårinpackning med plastfolie och allt
* Ansiktspeeling & ansiktsmask
* Fotbad & fotmassage
* Nagelfilning

Jag hade tänkt göra det här imorgon efter jobbet och en tur på stan med tjejerna men jag behöver verkligen det här nu nu nu. (Med tanke på hur jobbig den här dagen har varit!) Och jag har mamma att tacka för att det blir nu ikväll, det var hon som började prata om hårinpackning, på den vägen är det.

Hmm...undrar om jag ska ta och slänga ihop en kladdkaka nu medan mamma är i duschen som vi kan smaska på till filmen sedan? Vi ska kolla på The Notebook medan vi håller på och pysslar om oss. Ja, nu blev jag sugen. Vi hörs! :)



- Uppdatering -

Kladdkakan är färdig, står och väntar på bänken i köket. Ansiktsmasken är precis borttagen och hårinpackningen är i. Nu ska vi starta filmen och fotbadet."



Sedan vi hade den spakvällen har jag velat starta upp en blogg som handlar om en mysigare vardag och här kommer den nu. Stort tack till Jennylee som kom på namnet på bloggen!

Vad kommer då den här bloggen att innehålla? undrar du. Den kommer att innehålla allt möjligt från avslappning, ansiktsmaker och ljus till massage, dagens mystips och vart du shoppar bra prylar för att förhöja myset i din vardag.

Varför skapade jag bloggen? Enkelt! För att just du ska få en mysigare och lyxigare vardag.

L å t e r  d e t  i n t e  s o m  e n  b r a  i d é ?

RSS 2.0