Hälsningar ifrån soffan

En härlig nyårsafton och ett riktigt  G o t t  N y t t  Å r  önskar jag er, alla mina underbara läsare!

Repris för ett fräscht ansikte

Känns ansiktet slappt och trist så finns det ett väldigt enkelt sätt att strama upp det lite. Prova den så kallade Askungemasken som du enkelt gör genom att applicera äggvita i ansiktet. Låt det verka i cirka 15 minuter och skölj sedan bort. Perfekt för exempelvis en kväll på stan eller om du bara vill känna dig lite extra fräsch.

Lagom till nyår

Jag är sjuk, därav dålig uppdatering. Hoppas på att må bättre imorgon :)

Dagens mys - i sängen

Ibland är det nödvändigt att låta en dag bara komma och gå utan att få något som helst gjort. Kroppen är bra på att själv känna när det är dags för en sådan här dag. För visst brukar du ibland känna att du verkligen inte kan kliva upp just idag, sängen håller dig kvar. Stanna kvar och låt dagen få bli som den blir. Ta maten till sängen, njut, läs en bra bok, kolla på en film eller bara sov. Det är skönt att få ha en dag helt utan måsten och krav.

Pilates - träna hemma

Träningsformer finns det mängder av olika, och nya tillkommer med jämna mellanrum. Pilates har väl de flesta hört talas om och det är lätt att träna hemma då man varken behöver en massa olika hjälpmedel eller ett stort tomt rum för att få plats att utöva. Genom att utöva pilates kan du tillexempel minska hur du påverkas av stress och trötthet samt få en bättre hållning och styrka.

Boken Pilates - träna hemma av Kellina Stewart tar upp vikten av positivt tänkande och har enkla steg-för-stegbeskrivningar och foton som visar hur varje övning ska utföras. Den ger också tips om hur man kan ändra övningarna så att den passar ens egen nivå.


Pilates - träna hemma
av Kellina Stewart

Jag gillar den här boken just för att den har alla dessa enkla beskrivningar och bilder, det blir lätt att förstå hur man ska utföra dem. Låna eller köp boken du också, och prova om pilates är något för dig!

Efter en kväll med raggarna

Trött och lite lätt bakis, det kanske är härligt det med på något sätt. En riktigt lyckad kväll nere på puben blev det i alla fall, ser fram emot nästa.

I denna ljuva juletid

Det händer mycket såhär i juletid (eller mellandagstid?). Hela dagen har spenderats hos min morbror som fyller år - grattis grattis - och nu ska jag iväg för att fixa pubkväll nere på den lokala raggarklubben. Det blir sent och förmodligen underbart kul. Återkommer imorgon :)

Senaste nytt!

Myshörnan har varit på mellandagsrea och skaffat sig en alldeles egen laptop. Vad betyder det? Det kan betyda många saker, en sak är att Myshörnan inte behöver gå i ide bara för att Sanna flyttar till eget boende (om mindre än tre veckor!). Det låter väl bra? ;)

Dagens mys - i baksätet på en bil

Det är mörkt ute, vägen är kurvig och tröttheten tränger sig på. I baksätet på bilen vill ögonen slå ihop - låt dem göra det. Det är så skönt att blunda en stund, att slappna av och låta kroppen följa med i kurvorna istället för att kämpa emot. Bilens ljud och vaggandet skapat av kurvorna blir till en skön stund av meditation.

Det bär av till tjocka släkten,

en del av den tjocka släkten i alla fall. Blir det ännu mera god julmat måntro? Släkt, vänner, familj, mat och mys - julen är underbar!


Julafton i bilder

Jag skulle kunna ge er en milslång beskrivning i ord av hur min mysiga julafton tillsammans med familjen såg ut, men som ni vet: en bild säger mer än tusen ord. (Så här får ni några stycken...)



Underbara, magiska julafton

Julafton med familjen

Underbart mysig julafton. Så kan jag snabbt sammanfatta årets jul, nu återgår jag till familjen för ännu en fika. Hoppas att ni har haft en minst lika härlig jul!

Vinnare i Myshörnans jultävling

Det är julafton och dags för mig att utse en vinnare i jultävlingen. Efter att ha läst igenom bidragen många gånger har jag bestämt mig för att det blir Rebecca som vinner spa-paketet. Jag önskar dig många härliga myskvällar och en riktigt God Jul!



Vinnarbidraget:

En jul för mig!

Julen och dess innebörd har förändrats sedan jag fick barn.

Julen innebär julbak av glögg/pepparkaskbollar ca 2 dgr innan julafton, årliga glöggfesten som vi håller i

för massor av vänner, middagsbjudning på lillejuafton och julafton är helt unik.

På morgonen får barnen öppa vars ett paket som de kan ha och roa sig med i väntan på alla andra paket.

De andra jularna har båda min och min mans familj samlats här hemma och vi har alla firat tillsammans

Och kvällen när barnen sover är enbart vår, där vi tittar på tv, äter julgodiset vi själva bakat och myser.

Jul för mig är närhet, släkt och närmsta vännerna. Massor med ljus, goda dofter och fnittriga barn.

Julen för mig har blivit helig igen tack vare barnen.


God Jul!

Jag vill önska alla läsare en riktigt  G o d  J u l !  Ta det lugnt, andas och kom ihåg vad julen handlar om. Kärlek, glädje och gemenskap. Inte vem som har gjort godast julskinka eller vem som får störst julklapp ;) Kram på er!


Den bjuder jag på ;)

Dan före dan före dopparedan

Granen är klädd och sängen väntar, det ska bli härligt att krypa ner under det varma täcket och lyssna på vinden som viner utanför.


Hjälp mot den hemska hostan

I förkylningstider är det dags för en repris på ett enkelt recept som lindrar rethosta. Blanda kakao, margarin, socker och en liten skvätt mjölk. Koka det till en seg och varm "deg". Ät det sedan lånsamt utan att dricka något direkt efter. När jag först provade detta tänkte jag "men socker och mjölk, det kan väl ändå inte hjälpa" men det lägger sig faktiskt som ett skydd i halsen och lindrar rethostan. Helt underbart! Perfekt också för barn som inte gillar hostmedicin, när du inte har någon hemma eller du behöver lindring oftare än du får ta medicinen.


Vill du tävla?

Om inte min trogna tävlingsdeltagare (och även de två senaste tävlingarnas vinnare) Jennylee ska knipa vinsten i jultävlingen också så är det dags att fler mailar in tävlingsbidrag.

* Vad innebär en mysig jul/julförberedelser för dig? Det kan exempelvis vara en bild, skriven berättelse, recept - det är fritt fram för fantasin. Kolla här för exempel på hur ett bidrag kan se ut.
* Maila sedan ditt bidrag till [email protected] och kommentera därefter tävlingsinlägget så jag vet att du är med och tävlar.

Lycka till! :)

Vinnare i 4:e adventstävlingen

Även denna fjärde advent blev det sen kväll innan ljuset tändes. Nu brinner det äntligen och min trogna tävlingsdeltagare Jennylee verkar ha fått turen på sin sida då hon vann igen. Håll utkik på din mail. Stort grattis!


Pepparkakstryffel

Tryffel finns i så många olika härliga smaksättningar, denna är perfekt såhär i juletid. Det tar cirka 10-15 minuter att få ihop tryffelsmeten som sedan får stelna lite i kylen innan man formar små bollar av den.

Ca 20-40 stycken (beroende på storlek)
1 dl vispgrädde
50 gram florsocker
25 gram smör
125 gram mörk blockchoklad
1 tsk kanel, malen
0,5 tsk kardemumma, malen
0,5 tsk nejlikor, malda
0,5 tsk ingefära

* Koka upp grädde och florsocker i en kastrull
* Lägg i smör och choklad i bitar och låt smälta på svag värme
* Rör i kanel, kardemumma, nejlikor och ingefära
* Låt svalna och sedan halvstelna i kylen
* Forma runda tryfflar med händerna
* Om du vill kan du sedan pudra tryfflarna med kakao
* Låt stelna i kylen


En dag med julgodistillverkning

Att sitta ner och bläddra igenom mängder av härliga recept på julgodis får i alla fall mig att vilja baka hundratals kolor, tryfflar och andra godbitar. Idag har det kokats lagom sega kolor, utsökta pepparkakstryfflar och misslyckade mintkyssar. Eller misslyckade och misslyckade, det smakade precis som de ska göra, dock stelnade smeten innan jag hann klicka ut den. Resultatet blev små mintkulor som jag portionerade ut i ischokladformar och sedan hällde smält choklad över, riktigt gott blev det. Fick ju ge dem ett nytt namn också, tyckte mintsprätt passade bra.


Snart blir det tillverkning av marsipanfigurer medan mamma klär granen.

Exempel på ett tävlingsbidrag

Eftersom att jag har fått flera förfrågningar över hur ett tävlingsbidrag i jultävlingen kan se ut, lägger jag upp ett tävlingsbidrag här på bloggen som ni kanske kan få tips och inspiration ifrån. Lycka till och fråga gärna om det fortfarande finns oklarheter! :)



Hej, här kommer mitt lilla bidrag till din stora Jultävling :)

Julförberedelser:

Under hela December månad så brukar jag pyssla, baka och ha mycket mys inför julen. Jag försöker att verkligen ta vara på tiden, som går så himlans fort jämt (!). Bakar pepparkakor och lussebullar och i år ska jag även försöka med att baka knäck, ischoklad på både mörk och vit choklad samt göra dajm, riktigt gott! Var jättelänge sedan man hade knäck och ischoklad i huset. Mitt rum brukar jag små pynta under lite nu och då, det är mysigt eftersom att man då inte behöver kasta upp allting dagen innan Julafton. Vi brukar alltid ha någon julskiva igång varje dag fram till jul, det höjer ens humör och julstämningen.


Julafton:

I år blir jag hemma på Julafton. Har alltid haft att varannan jul så är jag hos pappa och det andra året hos mamma. Men eftersom att det skulle bara bli så få i år hemma så stannar jag också hemma. Men det är alltid mys att bara vara hemma, ha sin egna säng som man skönt lägger sig i efter allt, sitt rum att ställa in allt man fått. I år ska jag försöka ta mig upp tidigt, någongång mellan 7-8 så att man hinner att både njuta och fixa allt under dagen.

Jag har bifogat lite bilder också :P



Sista dagen för adventstävlingen

Du har väl inte missat att ikväll när det fjärde adventsljuset tänds, avslutas den sista adventstävlingen. Klicka dig in här och kommentera, kommentera, kommentera för att öka dina chanser att vinna.

Och sista tävlingsdatum för jultävlingen är framflyttat till 23 december, så t.o.m. hela uppesittarkvällen har ni på er att maila in era bidrag! Klicka här för att komma till tävlingen.

Nu är det dags för tillverkning av årets julgodis, smaskens!

Pepparkaksbak

Hela gårdagen ägnades åt pepparkaksbak och lyssnade på julradion. Riktigt mysigt var det och hade jag inte kommit i julstämning innan så gjorde jag det verkligen då. Många, många plåtar med peppisar gräddades samt väggar och tak till ett litet hus.


Husdelar och färdiga peppisar

Jag ver helt inne i pepparkaksbaket så tillslut fick jag kasta mig in i duschen för att hinna iväg på glöggkväll hos min f.d. klasskamrat Matilda och hennes sambo, där det blev soffmys med film, glögg, pepparkakor och smaskigt julgodis. Tack för en härlig kväll!


Pepparkakor till värdparet

Julradion 2008

Tänkte tipsa er om årets julradio där det spelas julmusik dygnet runt. Lite sent kan tyckas, men bättre sent än aldrig ;)


Klicka er in här eller via länken längst ner i menyn.

Vad är en ansiktsmask?

De olika säsongerna för med sig vitt skilda väder vilket kan leda till att huden blir uttorkad och blodkärlen mer synliga. En ordentlig rengöring och uppfräschning av huden låter som en allt mer bra idé och då är en djuprengörande ansiksmask det mest effektiva alternativet. Men vad är då en ansiksmask och vad gör den?

En ansiktsmask är en kosmetisk process som hjälper till att hålla huden mjuk och får den att se fräschare ut. Blodcirkulationen ökas, porerna förtunnas och toxinerna tas bort samt förebyggs. (Toxin: Giftigt ämne bildat av levande celler, främst bakterier. Se exempelvis wikipedia för mer info.) Ingredienserna i ansiktsmasker är oftast mer koncentrerade vilket ger mer synliga resultat och på en kortare tid.


Tävlingarna: julpaketet & adventstävlingen

Påminner er om de två pågående tävlingarna här på Myshörnan.



Jultävlingen där du kan vinna ett paket perfekt för mysiga hemmakvällar. Klicka dig in här för mer info.


Sen har du väl inte missat den 4:e adventstävlingen där du ju fler gånger du kommenterar tävlingsinlägget ökar dina chanser att vinna. Klicka här för att komma till tävlingsinlägget.


En ledig dag

Idag tog jag en ledig dag och spenderade den första halvan med min pojkvän och den andra halvan på stan med min bästa vän och hennes pojkvän för att inhandla de sista julklapparna. Nu är alla klara, vilket känns väldigt skönt eftersom jag bara har lördag-söndag ledigt innan julafton. Så helgen spenderas med klappinslagning, pepparkaksbak samt tillverkning av julgodis, mysigt!

Ikväll: hemmaspamys eller pepparkaksbak?


Kom ihåg dig själv

I all julstress är det lätt hänt att man glömmer bort det viktigaste - sig själv. Det låter kanske själviskt, men det är sant. Om inte du mår bra, fungerar du inte som människa och världen runt dig rasar sakta men säkert samman. Okej det där lät nog lite väl hårt, men du förstår vad jag menar. Du är den viktigaste människan i ditt liv.

Sätt dig ner en stund, andas djupt och slappna av. Fundera över vad det är julen handlar om. Stress? Tvång? Nej, julen handlar ursrungligen om glädje och lycka, en tid för gemenskap och kärlek. Vad gör det om TV:n är dammig, om du istället slapp stressa för att i sista stund hinna slå in julklapparna. Vad gör det om du inte hann få alla sjuttioelvamiljoner olika maträtter på bordet, om du istället hann umgås med familjen. Det gör ingenting.

Dagens mys - julpyntningskväll

Denna kväll har ägnats helt åt julpyntning, för den bästa stämningsmusiken se inlägget under detta. Jag älskar julen, glittret, tomtarna, änglarna och alla vackra färger. Vad gillar du mest med julen?



Julens bästa musik


Dags att pröva mina vingar

Och apropå förmiddagar hos farmor och farfar så är det snart slut med dem. Den 15 januari flyttar jag nämligen till en egen lägenhet med två minuters gångavstånd till mitt jobb. (Förhoppningsvis har jag då en egen dator så att Myshörnan kan bli en ofta uppdaterad blogg.) Jag kommer självklart besöka mina farföräldrar ändå, jag trivs där.

Julkort till nära och kära

Jag ägnade min förmiddag hos farmor och farfar med att skriva ett par rader till några kära vänner.


Du har väl inte missat att det idag är sista dagen att lägga julkorten på lådan för att de ska hinna fram innan jul?

4:e adventstävlingen - ansiktsscrub

Det har nu blivit dags för Myshörnans sista adventstävling (i alla fall för det här året). På söndag är det fjärde advent och bara tre dagar kvar till julafton.

Vad tävlar ni om? Vi börjar och slutar på samma sätt. Priset i den 4:e adventstävlingen blir en ansiktsscrub från Gunry, men denna gång doftar den härligt av mango och papaya.



Hur tävlar ni? Som vanligt genom att kommentera det här inlägget (och kom ihåg mailadressen!). Men denna gång är det fritt fram att kommentera inlägget hur många gånger du vill - ju fler kommentarer desto fler lappar med ditt namn på. Dina chanser att vinna ökar alltså med antalet skrivna kommentarer. Du får gärna skriva om tävlingen på din egen blogg. En vinnare kommer sedan dras och publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: När jag tänder det fjärde adventsljuset.

Vinnare i 3:e adventstävlingen

Dagen har som sagt ägnats åt julförberedelser och timman blev därför sen innan det tredje adventsljuset äntligen tändes. Vinnaren är dragen och den här gången blev det Jennylee som vann. Kolla din mail. Stort grattis till dig!



Som vanligt kommer nästa adventstävling upp om en liten stund.

Julstädat

Nu är det städat inför julen, upp med pyntet kvar! :D Har du pyntat eller väntar du till dagen innan?


Ny bakgrund på Myshörnan

Var den gamla bakgrunden bättre? Eller är den nya godkänd?


En mysdag

Denna dag vigs helt åt mys. Inte just för att det är söndag, utan för att man ibland behöver en dag utan krav men fylld av mys.

Jag tycker även i vanliga fall att städning är rogivande men just julstädningen vilar det något ännu mer speciellt över. Jag fullkomligt älskar att damma och gno för att varje liten vrå ska skina. Och att sedan få julpynta med glitter, änglar, tomtar, ljus och girlanger är väl underbart.

Sedan blir det dags att skriva julkorten och efter det en stunds tillverkning av julgodis. Kvällen avslutas med spa-mys. Kan det bli bättre?

Påminnelser!

Innan jag tar en uppfriskande dusch och klär mig för kvällens julfest passar jag på att påminna er om den tredje adventstävlingen som avslutas imorgon. Klicka er in här och lämna en kommentar för att delta. (Bara två deltagare hittills kan jag skvallra om...) Påminner också om den stora jultävlingen där du kan vinna ett paket perfekt för mysiga hemmakvällar.



Nu är det dags att leta fram luciaglittret och äta ytterligare en eller annan lussebulle.

Dagens mys - en nybäddad säng

Doften av sköljmedlet, känslan av det nystrukna tyget mot kroppen, fina och rena sängkläder - så skönt att krypa ner i, mysigt att somna i och härligt att vakna upp i. Lyx på hemmaplan. Helt enkelt underbart!

Förkyld?

Såhär i slask och vintertider är förkylningar ofta svåra att klara sig undan, tur att de går att lindra! Här kommer därför en repris på ett äldre inlägg om kryddor bra mot förkylning. Prova att använda dem i maten eller koka ett gott te på dem.


Anis - slemlösande mot hosta (behöver stå och dra cirka 10 minuter i vattnet när du kokar te)
Gurkört - använd frön eller olja från frön mot irriterade slemhinnor i luftvägarna (bladen är giftiga!)
Kummin - dess eteriska oljor är slemlösande (gott att baka bröd på!)
Körvel - för förkylningar, hosta och halsont
Mynta - lindrar förkylning (mentol finns i hög koncentration i pepparmynta)
Oregano - mot hosta
Pepparrot - stödjer immunförsvaret (ät en halv tesked fördelat under dagen, förebygger förkylning)
Salvia - lindrar förkylning och hosta
Timjan - lindrar vid förkylning (drick som te eller gör ett ångbad på det för att rensa luftvägarna)
Vitlök - drick många glas vid förkylning, ett i förebyggande syfte (lägg en krossad klyfta i ett glas vatten, låt dra 1-2 timmar, sila sedan)

Jultävling på Sannas Myshörna!

Förutom de fyra adventstävlingarna ska vi såklart ha en stor jultävling här på Myshörnan. Jag har hållt inne på den länge men här kommer den nu ;)

Vad tävlar ni om? Ett härligt spa-paket för mysiga kvällar (eller dagar) hemma hos dig. Paketet innehåller ett par bruna scrubhandskar, en härligt doftande ansiktsscrub med paranötter samt tjugo påsar kalahari (chai) te. Perfekt för att ta hand om dig själv, och kanske också om någon du tycker om, såhär i juletid.



Hur tävlar ni? Du tävlar genom att kommentera det här inlägget, glöm inte att skriva din mailadress. Sedan mailar du mig ditt bidrag på [email protected]. Ni får tävla med i stort sett vad som helst; bilder, mysiga berättelser, julförberedelser, recept på godsaker - låt fantasin flöda. Temat är mys/julmys och jag kommer vid tävlingens slut att utse vinnaren med det supermysiga bidraget. Vinnarbidraget och eventuellt en del andra bidrag kommer att publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: Lördagen den 20 december klockan 18.00. Vinnaren publiceras måndag den 22 december. Tisdagen den 23 december vid uppesittarkvällens slut. Vinnaren publiceras på julafton!

Dan före dan...

Som sagt, det är mycket just nu. Imorgon är det äntligen dags för presentation och start av Myshörnans stora jultävling. Och helgen ser ut att bli ganska lugn, dags för spakväll här hemma samt en mer uppdaterad blogg! Mys ordentligt, vi hörs imorgon :)

Får det lov att vara en banan?

Här kommer ett recept på en mjukgörande ansiktsmask med banan, honung och havregryn. Masken har tre effekter som kompletterar varandra bra. Banan är mjukgörande, honung är återfuktande och havregryn innehåller fettgivande oljor. Masken är främst bra för dig som har torr eller åldrad hy.

Mjukgörande mask:
Mosa en banan
Mixa med 1-2 matskedar honung
Tillsätt 4-6 matskedar havregryn så att du får en lagom konsistens


Eventuellt kan du behöva tillsätta lite vatten. Fukta sedan huden med ljummet vatten och massera in masken i ansiktet.

Plötsligt händer det

Det händer mycket i mitt liv just nu. Nu är även förmiddagarna hos farmor och farfar fullbokade med (förutom armbandsflätningen då, haha) telefonsamtal och ärenden som måste uträttas. Igår fick jag hem ett väldigt spännande brev, vi får se vad det leder till.

Kan tyvärr inte svara på kommentarer just nu, det går så långsamt med gammalt hederligt modem. Jag uppdaterar och hör av mig ikväll när jag kommit hem. Tills dess; ta hand om dig - du är det viktigaste i ditt liv!

Jultävling på Myshörnan

Snart drar den stora jultävlingen igång här på Myshörnan. Jag tänker inte riktigt ännu avslöja vad ni kommer att tävla om eller hur ni kommer att tävla om det. Men det blir stort och mysigt, det kan jag lova!

3:e adventstävlingen - kamomillte

Tiden går fort och det har redan blivit dags för den 3:e adventstävlingen!

Vad tävlar ni om? Jag har tidigare skrivit om Friggs örtteer och tänkte att en bra vinst kunde vara just en av dessa tesorter. Smaken blir kamomill, som är rogivande och bra för magen.


Hur tävlar ni? Vi fortsätter på den enkla vägen där ni bara behöver kommentera det här inlägget för att vara med och tävla, glöm inte att skriva din mailadress. Du får gärna tipsa om tävlingen på din egen blogg. En vinnare dras sedan och publiceras här på bloggen.

Tävlingen avslutas: När jag tänder det tredje adventsljuset.

Vinnare i 2:a adventstävlingen

Det är andra advent och ljuset tändes idag till middagen. Vinnaren av de två kaffedoftande ljusen är nu dragen och blev Stephani. Håll utkik på din mail ikväll. Stort grattis!


Den 3:e adventstävlingen kommer upp om en stund.

Dagens mys - handarbete

Ibland är det skönt att sätta sig ner och ta det lugnt men man kanske samtidigt känner att man vill vara lite produktiv. Vad passar bättre då än någon form av handarbete? Det finns ju så mycket olika sorters och du hittar säkert något du tycker om, om du inte redan vet vill säga. Kanske fanns det något du gillade att göra extra mycket på slöjden i skolan eller du kanske skulle vilja pröva på något helt nytt. Virka, sticka, brodera, sy, fläta armband, m.m. Vilket du än föredrar så skänker det dig en stunds avkoppling samtidigt som du känner att du får något gjort.

Just nu håller jag på att virka en stor mysig sjal, flätar armband för fulla muggar och broderar på flera stycken olika dukar. Försöker lära mig att sticka raggsockor också, det blir nog till att fråga farmor. Man ska kunna arbeta med precis vilket man känner för :)


Sjalen

Stadsmys

Idag är jag trött efter en heldag av julklappshandlande på stan med mina två bästa vänner. En jättemysig dag fylld av glädje, skratt, klappar samt god mat och fika. Att umgås med mina vänner gör mig glad i själen.

Nu ska jag tända ljus och mysa en stund men passar på att påminna om den pågående adventstävlingen där du kan vinna doftljus. Reglerna är ändrade och det räcker med en kommentar i tävlingsinlägget för att vara med och tävla. Tävlingen avslutas när jag tänder det andra adventsljuset imorgon. Lycka till! :)


En tallrik jul

Filmjölk med krossade pepparkakor, russin och valnötskärnor kryddat med kanel, socker och gärna lite ingefära. Jag tycker det smakar som att äta jul. Kan det bli mycket godare?


Ändrade tävlingsregler!

Det är snart jul och det är klart att alla ska kunna vara med och tävla om doftljusen, även ni utan egen blogg! Därför ändras nu reglerna och alla kan vara med och tävla genom att kommentera tävlingsinlägget. Glöm inte bort att skriva mailadress så att jag kan kontakta vinnaren. Lycka till önskar jag er alla som är med :)

Dagens mys - att unna sig...

...ett riktigt lyxigt frisörbesök.

Den underbara känslan av att bli ompysslad för en stund. Någon som frågar hur du vill ha det, småpratar om ditt och datt, klipper och fixar. Så här under den mörka perioden av året tycker jag personligen det är härligt att ljusa upp håret lite, då mitt blir mörkt väldigt snabbt. Mysigt att få sitta ner en stund, koppla av medan slingmedlet verkar och sedan få en underbar huvudmassage i samband med schamponeringen efteråt. Visst, det kostar pengar men det är du absolut värd.


Underbara marsipan!


"Granar" och grisar har jag gjort hittills, mer vill jag pyssla ihop.

Julstöksplaner

I år vill jag stöka, böka, baka, pyssla och pynta riktigt ordentligt. Jag känner hur det kliar i fingrarna, så sugen är jag på att få förbereda julen. Jag ser inte alla dessa förberedelser som något som ska göras utan som något jag vill göra.


Dessa julförberedelser vill jag pyssla med:
* Baka pepparkakor, lussekatter och annat gott julfika
* Göra marsipanfigurer, knäck, risbräck, mintkyssar och annat julgodis
* Städa riktigt ordentligt, varenda litet dammkorn ska bort!
* Julpynta med tomtar och glitter i överflöd, även ute i stallet
* Skicka julkort till mina underbara vänner
* Handla "de perfekta", uppskattade julkapparna
* Slå in julklappar och skriva mysiga julklappsrim



Hur förbereder du julen i år?

Få kroppen att slappna av

Att meditera måste ibland vara enkelt och visst är det väl skönt att kunna göra det när du vill och var du vill. Den här passar bra om du t.ex. sitter på bussen eller liknande. Den ger avslappning och du blir mer fokuserad.

Ställ dig bekvämt och ta några djupa andetag för att påbörja avslappningen. Fäst blicken på något men låt också blicken vara mjuk och avslappnad. Nu ska du andas igenom hela kroppen genom att göra och räkna sju långsamma andetag. För varje andetag flyttar du uppmärksamheten ett steg neråt.

Vart ligger fokus under andetagen?
Sju: hårbotten och pannan
Sex: ansiktet
Fem: hals och nacke, axlar, armar och händer
Fyra: bröstkorgen
Tre: solarplexus
Två: magen
Ett: höfterna, benen och fötterna

Förvänta dig att bli distraherad men avbryt inte meditationen. Har du svårt för att fortsätta om du blir distraherad, gör meditationen någonstans där du kan vara ensam och ostörd en stund. Känn hur kroppen slappnar av.

RSS 2.0